Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 03. 2013. 11:52   >>  15:52

APEL

Rusija poziva Pjongjang, Seul i Vašington na odgovorno ponašanje

Rusija je danas apelovala na Sjevernu i Južnu Koreju i na SAD da pokažu "najviši stepen odgovornosti i uzdržanosti", nakon što je Pjongjang saopštio da je u stanju rata sa Seulom.

 

Očekujemo od strana da pokažu maksimalni stepen odgovornosti i uzdržanosti i da niko ne pređe liniju poslije koje nema povratka - rekao je za Interfaks Grigorij Logvinov, zvaničnik ministarstva spoljnih poslova zadužen za pitanja Koreje.

I Kina, koja je saveznik i prvi trgovinski partner Sjeverne Koreje, pozvala je sve strane da ulože "zajedničke napore" u stišavanje tenzija na poluostrvu.

Kako navodi Sinhua, Sjeverna Koreja i SAD trebalo bi da stišaju svoju retoriku i da se založe za povratak pregovorima, budući da situacija na Korejskom polostrvu može da ugrozi nacionalne interese svih strana u sukobu.

Sjeverna Koreja saopštila je jutros da se nalazi u "stanju rata" sa Južnom Korejom, što je posljednja u nizu ratobornih izjava lidera u Pjongjangu Kim Džong-Una.

Kao odgovor na vježbe američkih bombardera iznad Korejskog poluostrva, sjevernokorejski lider izjavio je i da je vrijeme da Pjongjang "izmiri račune sa američkim imperijalistima

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније