Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 11. 2014. 14:45 >> 14:42

OBILNE PADAVINE

U poplavama duž francuske rivijere troje mrtvih

Obilne padavine duž francuske rivijere izazvale su poplave u kojima su najmanje tri osobe poginule, a još dvije se vode kao nestale.

 

 

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kazeno je izjavio da spasioci traže nestale, a da je jedna žena pronađena mrtva u gradiću La Long-le-Mor, pošto je bujica odnijela njen automobil.

U nekoliko gradova u okrugu Var, gdje su obilne kiše poplavile kuće i puteve, postavljena su privremena skloništa za ugrožene građane.

U spasavanju nekih ljudi iz poplavljenih područja su učestvovali i helikopteri, dok je direktor škole u gradu Grimo u zalivu Sen Trope izjavio za televiziju "iTele" da je 23 djece, starih između tri i 10 godina, provelo noć u školskoj biblioteci pošto nijesu mogli da odu kući.

Jugozapad Francuske je već više sedmica pogođen olujama, a obilna kiša izazvala je poplave u kojima je početkom ovog mjeseca poginulo šest osoba u bujicama, podsjetio je AFP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније