Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 11. 2014. 14:57 >> 14:55

"REKORDNA" GODINA

Britanci osujetili pet terorističkih zavjera

Britanska policija je ove godine osujetila četiri ili pet terorističkih zavjera, saopštio je danas komesar Skotland jarda Bernar Hogan-Hau.

On je za BBC saopštio da je proteklih godina otkrivana po jedna zavjera godišnje, ali ih je u 2014. bilo četiri ili pet.

"Sigurno da smo vidjeli promenu u zamahu... vidjeli smo promjenu u učestalosti i ozbiljnosti tipova zavjera", istakao je on.  To saopštenje dolazi uoči jednonedeljne kampanje koja ima za cilj da se građani uključe u borbu protiv terorizma.

Najveću opasnost, tvrdi Hogan-Hau, predstavljaju pojedinci i male grupe koje djeluju samostalno, a njihova diskretnost i brzina ostavljaju snagama bezbjednosti malo vremena za intervenciju.

"Javnost, međutim, može da pomogne, tako što će pokazati veću budnost, posebno na prometnim mjestima i stanicama gdje postoji veća vjerovatnoća da se napadi dese", istakao je Hogan-Hau. 

Od ponedeljka, policija će održati seriju događaja širom Britanije, kako bi se obični građani i poslovni ljudi upoznali sa tim kako mogu da pomognu, otkrivanjem i prijavljivanjem sumnjivog ponašanja, preneo je AFP. 

Teroristička prijetnja u Britaniji podignuta je u avgustu na nivo ozbiljne, što znači da je napad veoma moguć, ali šef policije kaže da je poruka građanima da "budu mirni, ali da sačuvaju budnost". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније