Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 11. 2014. 12:57 >> 12:54
3

ODLUKE O KRIMU PROMIŠJENE

Putin: Jednostavno, jači smo od svih

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je kazao da su odluke u vezi s Krimom bile su dobro promišljene i nema sumnje u njihov uspeh, jer je istina na strani Rusije.

"Jednostavno, jači smo. Jači od svih. Zato što smo u pravu. Istina je moć. Kada Rus osjeća da je u pravu, nepobjediv je", rekao je Putin u intervjuu u okviru projekta agencije Tass "Najviši zvaničnici".

Na pitanje da li su procjenjene sve posljedice postupaka Rusije u vezi sa Krimom, ruski predsjednik je odgovorio potvrdno . 

"Da. To je strateška odluka", naveo je on i dodao da vjeruje da će se u vezi sa Krimom sve dobro završiti.

"Jeljcin 'postao' alkoholičar čim je počeo da brani Jugoslaviju"

Putin je naglasio da Rusija ne želi da se nadmeće s zapadnmim silama, a ni da podiže "Gvozdenu zavjesu".

"Čim Rusija stane na svoje noge, postane jača i pretenduje da brani svoje interese van svoje teritorije, mišljenje o njoj i o njenim liderima se promjeni u tren oka", kazao je on i podsjetio da je tako bilo i kada je prvi predsednik Rusije Boris Jeljcin stao u odbranu Jugoslavije. 

"Čim je glasnije progovorio u odbranu Jugoslavije, odmah se, u očima zapadnjaka, pretvorio u alkoholičara i lošeg, poročnog čovjeka", rekao je Putin. 

Svi su, dodao je, odjednom saznali da Jeljcin voli da popije.  "A šta, zar je to ranije bila tajna? I zar je bilo ikog ko za to nije znao? Svi su to znali, ali to nije smetalo njegovim kontaktima sa svijetom", rekao je Putin. 
 

Prema njegovim riječima, danas je situacija slična po pitanju Ukrajine gdje se pretpostavlja da Rusija ima interese, ali joj se osporava da ih brani, prenosi Tass.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније