Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 11. 2014. 09:33 >> 09:30

SRUŠENO 37 KUĆA

Japan: Najmanje 39 povrijeđenih u zemljotresu

Zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihtera pogodio je u subotu centralni dio Japana, a najmanje 39 osoba je povrijeđeno, od kojih sedam teže, javile su danas agencije.

Epicentar zemljotresa bio je na deset kilometara dubine, a osjetio se u 27 od 47 japanskih prefektura.

Najjači udar pretrpela su sela Hakuba i Ogava, kao i grad Nagano u istoimenoj prefekturi na čijem je sjeveru bio epicenter potresa.

Najmanje 30 kuća srušeno je u Hakubi, a još sedam u obližnjem selu Otari, su saopštile su vlasti prefekture. 

U nekoliko naselja prekinuto je snabdevanje vodom, koja se doprema cistijernama, a u oblastima kod epicentra evakuisano je oko hiljadu ljudi.

U pogođenoj oblasti osjećaju se i dalje podzemni potresi, koji će trajati još nedjelju dana i pretiti rizikom pojava klizišta i lavina.

Nema upozorenja na pojavu cunamija, a nadležne japanske vlasti saopštile su da nijesu registrovane nikakve neuobičajene pojave na tri nuklearne centrale u pogođenim oblastima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније