Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 03. 2013. 08:35   >>  08:40

VELIKA BRITANIJA

Umjesto jagnjetine prodavali pseće meso?!

Rezultati analize mesa iz šest londonskih restorana koje je naručio BBC uznemirili su tamošnju javnost. Sumnja se da da "jagnjeći" kari sadrži pseće meso, piše Indipendent.

Analiza je pokazala da meso u 'jagnjećem' kariju nije ni piletina, ni svinjetina, ni govedina, ni konjetina ili jaretina. Nagađa se da bi se moglo raditi o psećem mesu, ali zvanične potvrde još uvijek nema. 

Osim toga, otkriveno je i da jelo koje se prodaje kao proizvod od govedine, u sebi ima vrlo mali udio govedine te da uglavnom sadrži sastojke od piletine.

"Ovo je zastrašujuće. Ako se ne može identifikovati od kojeg je mesa proizvod napravljen, pitanje je što je to? Odakle je uvezeno? Gdje je životinja zaklana? Je li meso uopšte higijenski ispravno? Ima li u njemu bakterija?", upitao se jedan nutricionista, a prenosi Indipendent.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније