Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 03. 2013. 22:06 >> 22:07

DVODNEVNI SAMIT

BRIKS: Osnivanje razvojne banke odgođeno

U Durbanu u Južnoafričkoj Republici, završen je dvodnevni samit BRIKS-a, na kome je dogovoreno da se odloži osnivanje razvoje banke, a razmatrano je i pitanje formiranja fonda međudržavne pomoći.

 

Članice BRIKS-a - Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika očekivale su mnogo od formiranja ove banke, koja bi trebalo da finansira ogromne infrastrukturne planove u regionu.

Južnoafrički predsjednik Džejkob Zuma objavio je da će pitanje formiranja banke biti razmatrano na marginama sastanka grupe 20 razvijenih zemalja koji će u septembru biti održan u Sankt Peterburgu.

Sporazum pet država članica BRIKS-a usmjeren je na dugoročni program strateške saradnje i izgradnju institucija.

Banka za razvoj, kako se navodi, treba da im omogući da zaobiđu Svjetsku banku i Međunarodni monetarni fond, a osnivanje poslovnog savjeta treba da omogući razvoj dugoročnog programa strateške saradnje zemalja BRIKS, posebno u oblasti energije i promociji zelenih tehnologija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније