Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 03. 2013. 18:35 >> 18:34
1

PRITISAK JAVNOSTI

Uskoro istraga o poslovanju kiparskih banaka

Predsjednik Kipra Nikos Anastasijades, suočen sa sve većim bijesom javnosti zbog dogovora s međunarodnim kreditorima, pokrenuće krivičnu istragu u cilju otkrivanja razloga za pad kiparskih banaka na koljena.

Prvobitno je bilo predviđeno da se vlada u Nikoziji danas sastane radi imenovanja istražitelja ili komisije koji bi ispitali da li postoji krivična, moralna ili administrativna odgovornost za krizu, prenijela je agencija Frans pres.

Budući da vlasti imaju teškoća da omoguće da banke na Kipru sjutra budu otvorene nakon 12-dnevne pauze zbog straha od odliva depozita, sastanak je odložen za sjutra.

Dogovor o kreditu pomoći, koji je Nikozija sklopila sa EU i Međunarodnim monetarnim fondom najviše će pogoditi investitore i deponente najvećih kiparskih banaka, Banke Kipra i Laiki banke, a smanjenje cjelokupnog bankarskog sektora, glavnog uporišta ekonomije, dovešće do brojnih otkaza. 

Anastasijades je pod pritiskom političara da je popustio pod, kako oni navode, "siledžijskim" pritiscima evropskih zemalja, sa Nemačkom na čelu, koje su zahtijevale da bankarski depoziti budu oporezovani.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније