Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 11. 2014. 23:07   >>  23:04

ANONIMUSI

Marš milion maski širom svijeta

Članovi aktivističkog pokreta, poznatog kao "Anonimusi" održali su širom svijeta Marš miliona maski, koji se ove godine održava po drugi put zaredom.

 

 

Ukupno 463 ogranka "Anonimusa" u gradovima širom svijeta obilježilo je Marš miliona maski, kada svi nose masku Gaja Foksa, koji je i nezvanični amblem ove onlajn organizacije.

Marš se održao u Africi, Australiji, Južnoj Americi, čak i na Antarktiku. Epicentar svih zbivanja je, ipak, u Sjevernoj Americi i Evropi.

Stotine hiljada ljudi učestvovalo je prošle godine u maršu širom planete, a sama šetnja ima za cilj da baci svjetlo na korumpiranu vladu i ljudima "skine okove" ugnjetavanja.

Marš miliona maski predstavlja najveći svjetski masovni protest jedne od najuticajnijih grupa svijeta.

Ovaj onlajn pokret osnovan je 2003. godine, a njegov rad se, uglavnom, svodi na hakovanje veb-sajtova, pa ga zato nazivaju i nasljednikom Vikiliksa.

Zalažu se za slobodnu demokratiju - ukidanje cenzure, slobodan internet.

Sam naziv "Anonimusi" potekao je od sistema foruma za raspravu u kom su svi učesnici anonimni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније