Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 03. 2013. 13:30 >> 13:33

CRVENO USIJANJE

Pjongjang: Rat može početi svakog trenutka

Sjeverna Koreja prekida i jedinu preostalu, vojnu komunikaciju s Južnom Korejom, podigavši tako napetost na još veći nivo.

"U okolnostima u kojima rat može da počne svakog trenutka, nema nikakve potrebe za postojanjem takve komunikacije", poručili su zvaničnici Sjeverne Koreje južnom susjedu putem telefona, javila je sjevernokorejska vladina agencija KCNA.

"Sve vojne komunikacije na relaciji sjever-jug su prekinute", objavila je KCNA, pozivajući se na izjavu visokoga vojnog zvaničnika. Linija "vojnog crvenog telefona" će biti u prekidu "toliko dugo dok budu trajale neprijateljske aktivnosti Južne Koreje".

Polovinom marta Sjeverna Koreja prekinula je "crvenu liniju" između Pjongjanga i Seula. Linija je uspostavljena 1971. Sjeverna Koreja od tada ju je prekidala u pet navrata.

Nakon što se povukla iz svih sporazuma o primirju i nenapadanju, Sjeverna Koreja je juče otišla i korak dalje. Objavila je da je njena vojska stavljena u stanje pripravnosti, spremna za napad na Ameriku.

Sjeverna Koreja stavila je svoje oružane snage u stanje pripravnosti i zatražila od posebnih "strateških" jedinica da se pripreme za moguće udare na američko pacifičko ostrvo Guam, koji se nalazi u blizini Japana, na Havaje i na samo američko kopno, objavila je KCNA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније