Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 03. 2013. 10:09 >> 17:25

TENZIJE

Pjongjang naciljao američke vojne baze

Nakon što su strateški bombarderi SAD B-52 izveli nove letove nad Korejskim poluostrvom, S. Koreja je saopštila da drži „na nišanu“ vojne baze američkih snaga.

 

Sjeverna Koreja je objavila da je strateškim raketama naciljala vojne baze SAD na Guamu, Havajima i američkom kopnu.

"Od ovog momenta vrhovna komanda Korejske narodne armije će stavljati u borbeni položaj prvog stepena sve artiljerijske jedinice, uključujući dalekometnu artiljeriju i strateške rakete, koje će za cilj imati neprijateljske objekte u invazionim bazama SAD na njihovom glavnom kopnu, Havajima i Guamu, kao i Južnu Koreju", prenjela je državna agencija KCNA.

Uprkos prijetnjama, vjeruje se da S. Koreja ne posjeduje tehnologiju kojom bi mogao da dosegne kontinentalnu teritoriju SAD  sa  svojim nuklearnim oružjem.

Najugroženije su baze u J.Koreji i Japanu, jer se nalaze u dometu uspješno isprobanih raketa srednjeg dometa.

Kina je pozvala na uzdržanost, a portparol ministarstva inostranih poslova te zemlje najavio je konferenciju za novinare.

Južna Koreja i SAD su početkom mjeseca započele godišnje združene vježbe, u kojima je angažovano oko 210 000 hiljada vojnika. Pjongjang takav potez smatra provokacijom, i već je nekoliko puta prijetio nuklearnim udarima po SAD i J. Koreji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније