Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 10. 2014. 19:18 >> 19:15

LAVROV PORUČIO

''Ne interesuje me stav Zapada o Krimu''

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da ga ne zanima stav Zapada o statusu Krima, niti o bilo kom drugom unutrašnjem pitanju Rusije.

''Nijesam zainteresovan za stav Zapada o Krimu i isto tako nijesam zainteresovan za njihovo mišljenje o bilo kom drugom pitanju iz domena unutrašnjih poslova Ruske Federacije'', kazao je Lavrov na marginama međunarodnog debatnog foruma Valdaj. 

 

Lavrov je odgovorio na pitanje da li će Zapad nastaviti da insistira da Rusija vrati Krimsko poluostrvo Ukrajini, javlja RIA "Novosti". 

Govoreći o pitanju Ukrajine, šef ruske diplomatije je rekao da sve strane treba da se fokusiraju na primjenu mirovnog plana umjesto što navode "beskorisna" predviđanja o tome kada će kriza biti okončana. 

''Mislim da su diskusije o tome kada će biti okončana kriza u Ukrajini beskorisne, a ono što je istinski važno je koncentrisati sa na ono što je urađeno, odnosno sporazum iz Minska'', rekao je Lavrov. 

Šef diplomatije Rusije je dodao da primjena sporazuma iz Minska ne ide glatko, te da se i dalje nastavlja razmjena vatre. 

''Nažalost, kijevska vlada nastavlja da koristi teško naoružanje i uništava ekonomsku i socijalnu infrastrukturu na jugoistoku Ukrajine'', rekao je Lavrov i poručio da je sada veoma važno ne dozvoliti da propadne sporazum o tampon zoni, jer će on omogućiti uspostavljanje održivog prekida vatre.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније