Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 03. 2013. 21:15 >> 21:05

UZ PROTEST DAMASKA

Sirijska opozicija u Arapskoj ligi

Sirija je uputila oštru kritiku Arapskoj ligi zbog odluke da sirijskoj opoziciji ustupi mjesto zvaničnog Damaska u toj organizaciji, piše sirijski zvanični dnevnik Al Thavra.

„Liga je uzela stolicu Siriji i dala razbojnicima i siledžijama Koalicije koji misle da mogu da sjede (u Ligi) u ime sirijskog naroda”, navodi sirijski dnevnik.

Kako navode agencije, Samit Arapske lige koji počinje sjutra u Dohi, održaće se pod nadzorom Katara s osnovnim ciljem da „završi sa Sirijom”, navodi dnevnik.

„Oni zaboravljaju da Arapi, bez Sirije, neće bi pravi Arapi”, piše Al Thavra, dok sirijska državna televizija Al-Ikhbarija dodaje u istom stilu da „bubnjevi izdaje odjekuju u Dohi”.

„Katar želi da zaobiđe pravila Arapske lige dajući stolicu jednog od osnivača Lige, Koaliciji koja poznaje samo novac i naftu Zalivskih država i dostavlja ih američkim diktatorima”, navodi TV Al Ikhbarija.

AFP navodi da je neimenovani visoki zvaničnik Arapske lige potvrdio danas da stolica zvaničnog Damaska biti ustupljena opoziciji, što je pozdravila pobunjenička Sirijska nacionalna koalicija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније