Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 03. 2013. 19:07 >> 19:07

KANONIZACIJA

Papa Jovan Pavle II će biti proglašen za sveca

Papa Jovan Pavle drugi, koji je bio poglavar Rimokatoličke crkve od 1978. do 2005. godine, najvjerovatnije će 16. oktobra ove godine biti proglašen svetim, najavio je kardinal Hose Saraiva Martins.

Tada se navršava 35 godina od njegovog ustoličenja 1978. godine, podsjeća Vjerska informativna agencija VIA i navodi da ga je papa Benedikt XVI prije dvije godine proglasio blaženim.

Postupak je, kako se navodi, u završnoj fazi, provjeravaju se još neka "čuda" koja su se desila onima koji su se molili papi Vojtili.

O tome kardinal Martins nije još spreman da iznese pojedinosti, a prema ranijim informacijama neobjašnjivih iscjeljenja ima na stotine. Priznavanje bar nekih od njih, preduslov je za kanonizaciju.

Novoizabrani papa Franjo treba da odobri i potpiše dekret o kanonizaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније