Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 09. 2014. 19:28   >>  19:26 1

BIVŠI SEKRETARI

Obamina strategija pogrešna

Nekadašnji sekretari za odbranu u administraciji američkog predsjednika Baraka Obame, kritikuju njegovu posljednju strategiju u borbi protiv militanata Islamske države.

 

Bivši sekretar odbrane Leon Paneta rekao je za vijesti Si-bi-es-a u petak da je ta teroristička grupa "ojačala zato što su se SAD prebrzo povukle iz Iraka i zato što su čekale predugo da djeluju u Siriji".

"Zaista sam bio mišljenja da je bilo veoma važno za nas da održimo prisustvo u Iraku“, rekao je Paneta, prenosi Vošington post.

Paneta je naglasio i da je cio nacionalni bezbjednosni tim pozvao Obamu da pruži više podrške pobunjenicima koji se u Siriji bore protiv predsjednika te zemlje Bašara al-Asada.

"Ključno je bilo to kako možemo da razvijemo lidersku grupu među opozicijom, koja bi bila sposobna da preuzme kontrolu. Moj stav je bio da treba da utičemo na to, da bi trebalo da obezbijedimo oružje i obuku, kako bi oni bili spremni da rade sa nama“, rekao je Paneta.

Prethodnik Leona Panete, bivši sekretar za odbranu Robert Gejts, takođe kritikuje strategiju Obame i tvrdi da vazdušni udari neće riješiti problem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније