Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 03. 2013. 23:59 >> 23:59

PARLAMENT

Ograničena ovlašćenja Sakašvilija

Poslanici gruzijskog parlamenta usvojili su ustavne amandmane kojima ograničavaju ovlašćenja predsjednika države da raspušti vladu.

Ovo je najnoviji potez u političkom sukobu između prozapadnog predsjednika Mihaila Sakašvilija i premijera Bidžine Ivanišvilija koji naginje Rusiji.

Sakašvilijev Ujedinjeni nacionalni pokret izgubio je na izborima u oktobru od koalicije Gruzijski san, koju predvodi milijarder Ivanišvili, sadašnji premijer.

Od tada, dvojica političara vode neprestanu političku borbu, navodi AP.

Sakašvili, kome mandat na mjestu šefa države ističe u oktobru, imao je široka ovlašćenja, uključujući i pravo da raspušti vladu i parlament i raspiše nove izbore.

Poslije više mjeseci sporenja, poslanici Sakašvilijeve struje priklonili su se većini, glasajući za amandmane koji ograničavaju ovlašćenja predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније