Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug ]

09. 09. 2014. 09:12 >> 10:46

ZATVORENE PLAŽE

Ajkula napala kupača

Na plaži, u popularnom australijskom ljetovalištu Bajron bej, srednjovječnog kupača je napala velika bijela ajkula i on je preminuo od zadobijenih povreda.

Zbog toga su sve plaže u oblasti, na 800 kilometara od Sidneja, zatvorene u narednih 24 sata.

Spasilaci su pokušali spasavanje i otplivali 50-65 metara od obale Klarks biča da bi izvukli muškarca koji je zadobio teške povrede na desnoj nozi, ali pedesetogodišnjak nije preživio, uprkos ukazanoj ljekarskoj pomoći na plaži, prenijela je agencija AP. 

Lokalna televizija Skaj njus javila je, pozivajući se na očevice, da je ajkula još u oblasti gdje se dogodio napad. Policija je navela da je posada spasilačkog helikoptera uočila nešto što je izgledalo kao velika bijela ajkula u području napada, ali da su je ubrzo izgubili iz vida. 

Stručnjaci upozoravaju na porast broja napada ajkula, koje su inače uobičajene u australijskim vodama. Posljednji fatalni napad ajkule bio je u aprilu ove godine na plaži Tatra, 350 kilometara južno od Sidneja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније