Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 09. 2014. 23:06   >>  23:07

BROJ PORUDŽBINA

"Boing" pretekao "Erbas"

Prema posljednjim podacima, američki proizvođač aviona "Boing" primio je u avgustu 107 narudžbi, pa je u prvih osam mjeseci ove godine zabilježio ukupno 1.004 narudžbe. Erbas je, pak, u avgustu zaprimio 21 novu narudžbu, a u osam mjeseci ukupno 1.001

 

I Boing i Erbas zabilježili su u prvih osam mjeseci ove godine više od 1.000 narudžbi za nove avione, no kada se oduzmu otkazane narudžbine, Boing je daleko ispred svog evropskog konkurenta.

Prema posljednjim podacima, američki proizvođač aviona dobio je u avgustu 107 narudžbi, pa je u prvih osam mjeseci ove godine zabilježio ukupno 1.004 narudžbe za avione. Erbas je, pak, u avgustu primio 21 novu narudžbu, a u osam mjeseci ukupno 1.001.

Nakon prilagođavanja zbog otkazanih narudžbi, Erbas je do avgusta zabilježio ukupno 722, a Boing 941 narudžbu. Erbas je objavio da je otkazivanje u ovoj godini posljedica promjena narudžbi s jednog na drugi model, odnosno s A320 na noviji  A320neo.

Erbas je takođe saopštio da je između januara i avgusta isporučio 389 aviona, dok je Boing u istom razdoblju isporučio 461 avion, uključujući 13 modela 787 Dreamliners.

Za cijelu godinu Erbas planira otprilike isti broj isporuka kao i prošle godine, 626 putničkih aviona, dok Boing očekuje između 715 i 725 isporuka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније