Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 09. 2014. 17:43   >>  17:42 3

MOSKVA NEGIRA

Kijev: Ruska vojska u Donjecku i Lugansku

Ruski vojnici primjećeni su u oba velika grada na istoku Ukrajine koji su pod kontrolom proruskih snaga, Donjecku i Lugansku, tvrdi zvanični Kijev.

Portparol ukrajinskog Savjeta za nacionalnu bezbjednost Andrej Lisenko je rekao da su ruske trupe primjećene u oba grada, kao i na drugim mjestima na istoku Ukrajine, ali nije iznio više detalja, a njegove tvrdnje ne mogu zasad da budu nezavisno potvrđene, prenijela je agencija AP.

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Heletej je kazaa da je operacija protiv pobunjenika na istoku završena i da se ukrajinska vojska sada hvata u koštac s ruskom armijom, u ratu koji bi mogao da odnese "desetine hiljada života". 

"Ovo je naš veliki patriotski rat", napisao je Heletej na svom profilu na Fejsbuku, koristeći terminologiju kojom se označava Drugi svjetski rat. 

S druge strane, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je oštro odbacilo Heletejevu izjavu, nazvavši je šokantnom i optužilo ukrajinskog ministra da pokušava da izbjegne krivicu za nedavne poraze ukrajinskih snaga na istoku zemlje i da zadrži svoju funkciju. 

Proruske snage se, od sredine aprila, na istoku države bore s ukrajinskom vojskom, a u sukobu je poginulo više od 2.500 ljudi. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније