Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2013. 17:40 >> 17:29

RANIJI GRIJESI?

Pretresena kuća Kristin Lagard

Francuska policija pretresla je danas kuću generalne direktorke Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard, u okviru istrage njene uloge u sudskoj pogodbi 2008. kojom je tajkunu Bernaru Tapiju odobrena odšteta od 400 miliona eura.

Advokat Lagardove, Iv Repike, rekao je da nema šta da krije i pozdravio današnji pretres kao još jedan korak kojim će biti dokazana njena nevinost, prenose agencije.

Lagard je bila francuska ministarka finansija kada je Bernar Tapi 2008. dobio spor koji je vodio sa državnom bankom oko loše prodaje Adidasa 1990-ih. Kritičari su osudili tu nagodbu kao previše velikodušnu.

Pitanja o tom dogovoru pojavila su se prije nego što je Lagard postavljena za šeficu MMF-a, kada je njen prethodnik, Dominik Štros Kan, bio primoran da podnese ostavku zbog optužbi da je pokušao da siluje sobaricu u jednom njujorškom hotelu. Optužbe protiv njega su odbačene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније