Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2014. 23:20   >>  23:19

DEMONSTRACIJE

Pakistan: Premijer ne odstupa

Premijer Pakistana tvrdi da neće podnijeti ostavku, iako više od dvije nedjelje traju antivladini protesti. U Islamabadu je oko 50 ljudi povrijeđeno u sukobima s policijom.

 

Policija je, danas, bacila suzavac i ispaljivala gumene metke na demonstrante. Među povrijeđenima ima i 17 žena i sedam policajaca, prenosi agencija AFP.

Do sukoba je došlo kada su demonstranti, koji kampuju više od dvije sedmice ispred parlamenta tražeći ostavku premijera Navaza Šarifa, pokušali da provale u premijerovu rezidenciju, koristeći dizalice da bi uklonili barikade. 

Policija je tada upotrijebila suzavac i gumene metke protiv demonstranata koje predvodi bivša zvijezda kriketa Imran Kan i kanadski islamski stručnjak Tahit ul Kadri, koji tvrde da su izbori 2013. godine bili masovno pokradeni. 

Lokalni i strani posmatrači saopštili su da su izbori bili kredibilni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније