Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2013. 13:21 >> 13:11

IMOVINA POD HIPOTEKU

Kiparska crkva ponudila pomoć

Kiparska pravoslavna crkva ponudila je pomoć za spas kiparske ekonomije, stavljajući svoju imovinu na raspolaganje vladi.

Samo par sati nakon što je kiparski parlament glasao protiv strogih mjera štednje i evropskog paketa pomoći, stigla je vijest o pomoći crkve.

„Da bi se izbjegao kolaps ekonomije, crkvena imovina je stavljena na raspolaganje vladi“, rekao je poglavar kiparske pravoslavne crkve Hrizostom II poslije sastanka sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom.

Imovina crkve staviće se pod hipoteku zbog kupovine državnih obveznica, nije saopšteno koliki bi iznos mogao biti prikupljen.

Crkva je najveći vlasnik zemljišta na Kipru a ima i akcije u različitim kompanijama, uključujući Helensku banku.

Nakon protesta građana i povlačenja uštjeda iz banaka, Kipar je juče odbacio prijedlog o uvođenju poreza do 10 odsto na bankarske depozite, koji je bio uslov za dobijanje međunarodnog zajma. Zbog toga, kiparska vlada mora predstaviti plan za prikupljanje 5,8 milijardi evra.

Banke na Kipru su trenutno zatvorene,

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније