Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Super Žena B92 ]

30. 07. 2014. 15:58 >> 15:59

LET MH17

Tužba svakom ko kaže da im je ćerka mrtva

Džordž i Anđela Dicinski, roditelji djevojke koja se nalazila u malezijskom avionu oborenom iznad Ukrajine uprkos svim tvrdnjama i dokazima odbijaju da povjeruju u to da je njihova ćerka Fatima stradala.

 

Roditelji dvadesetpetogodišnje Fatime Dicinski iz Perta u Australiji doputovali su ove nedjelje u Holandiju odakle su prebačeni u Ukrajinu na mjesto nesreće.

Na amsterdamskom aerodromu su dijelili flajere za Internacionalni astronautički kongres u Kanadi i svima najavljivali da će njihova ćerka održati govor.

Roditelji briljantne Fatime nisu ni želeli da čuju da njihova ćerka neće stići na konferenciju u Toronto krajem septembra. Štaviše, gospođa Dicinski je prijetila da će tužiti svakoga ko bude bez dokaza tvrdio da je njihova ćerka stradala.

Da nada posljednja umire dokazuju roditelji ove mlade djevojke koji zahtjevaju da se njeni kolege astronautički inženjeri uključe u potragu za njom.

Inače, ova mlada djevojka je nedavno osnovala malu kompaniju za slanje minijaturnih satelita u svemir. Zahvaljujući jednostavnijoj konstrukciji, kratkim vremenom razvoja i niskoj cijeni, mali sateliti postaju sve popularniji kako među visoko razvijenim, tako i među zemljama trećeg svijeta u čemu je potencijal prepoznala i Fatima.

“Ona je bila astronautički inženjer, naučnica, mlada djevojka sa novim idejama i perspektivama”, kaže njena mama – “Zahtjevamo da se organizuje potraga. To mora odmah da se desi, ne za par mjeseci kada se sve zaboravi”

Džordž Dicinski, otac mlade djevojke smatra da postoji teorija zavere vezana za let MH17 pozebno uzimajući u obzir nestanak još jednog malezijskog aviona 8. marta ove godine.

“Možda se stvari ne posmatraju iz prave perpektive”, kaže australijski kardiolog – “Možda nije raketa oborila MH17. Da su to uradili proruski separatisti ne bi predali tako lako crne kutije, nešto drugo je u pitanju”

Nesrećni otac smatra da su pojedini putnici, među kojima i njegova ćerka preživeli pad aviona zahvaljujući kombinaciji “sudbine i nauke”.

“Postoji mogućnost da jesu. Vidite, mještani Donjecka su prvi stigli na mjesto nesreće. Oni su sigurno pomogli preživjelima i odveli ih negdje gdje ih sada kriju s namjerom da ih koriste za neke vrste ucjena”, zaključuje otac.

Nažalost, otac i majka putnice leta MH17 odbijaju svaku činjenicu da je njihova ćerka među stradalim putnicima.

Inače, Fatima je putovala za Pert gdje ju je čekao posao u kompaniji IBM.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније