Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 03. 2013. 18:30   >>  18:21

NEPOŠTOVANJE STANDARDA

Norveška: Svinjetina u halal proizvodima

Norveške vlasti za kontrolu hrane tužiće proizvođača mesa Kuraas nakon otkrića da su, u proizvodima koji su deklarisani kao halal, pronađene velike količine svinjetine, saopšteno je u Oslu.

Tužićemo proizvođača, norvešku grupaciju Kuraas. U halal proizvodima uopšte ne bi trebalo da bude svinjetine, a kada pronađete veliku količinu svinjetine u takvim proizvodima, tada to nije slučajno, nego je riječ o prevari, rekla je Ketrin Svindland.

Proizvođač je, pak, saopštio da može da pokaže fakture o kupovini velikih količina halal mesa. Fakture odgovaraju onome što smo kupili i prodali, rekao je šef marketinške službe proizvođača.

Agencija za kontrolu hrane objavila je da je u halal mesu bilo između 5 i 30 odsto svinjetine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније