Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 03. 2013. 17:24 >> 20:31

KORISTILI SNAJPERE

Egipat: Policija odgovorna sa smrt skoro 900 soba

Specijalna komisija, koja je vodila istragu o smrti skoro 900 osoba tokom protesta u Egiptu 2011., utvrdila je da je egipatska policija odgovorna za većinu ubistva, objavila je „Russia Today“.

Komisiju su činili aktivisti za ljudska prava, advokati, sudije i predstavnici vojnog tužilalaštva i oni su su utvrdili da je tačno 846 osoba stradalo tokom protesta.

Policija je, kako se navodi, koristila snajpere sa krovova zgrada kako bi pucala u masu na tgu Tahir u Kairu.

U izvještaju komisije se zaključuje da je samo šef bezbjednosti bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka mogao da odobri ubistva, uz saglasnost samog Mubaraka.

Takođe je predstavljena policijska dokumentacija o izdavanju oružja i municije i imena ljudi koji su ih preuzeli.

„Korišćenje vatrenog oružja može samo odobriti ministar, koji mora obavijestiti političkog vođu, u ovom slučaju Mubaraka. Ako policija koristi oružje više od jednoj dana i tada vođa mora biti informisan“, kaže se u izvještaju.

Podaci o učešću policije u krvavim sukobima sa demonstrantima zasigurno će uzburkati javnost u Egiptu, gdje je samo protekle nedjelje ubijeno i povrijeđeno više od 65 osoba u protestima protiv presude huliganima sa fudbalskih terena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније