Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ RSE ]

13. 04. 2024. 14:58 >> 15:00
Čitaj mi:

zakazano za ponedjeljak

Suđenje Trumpu za tajni novac neće biti odgođeno

Njujorški sudija koji nadzire kazneni slučaj utajenog novca Donalda Trampa odbio je zahtjev bivšeg američkog predsjednika za odlaganjem zakazanog suđenja za ponedjeljak uz obrazloženje da bi značajan publicitet prije suđenja postupak učinio nepoštenim.

boxPluginImgTramp je tražio odgađanje na neodređeno vrijeme, rekavši da je medijsko izvještavanje bilo s predrasudama o njemu, te da bi bilo teško pronaći prihvatljivu porotu na Menhetnu jer je "pretežno pristrasna" prema njemu.

Ali u odluci od petka, sudija Huan Merčan rekao je da odgađanje na neodređeno vrijeme "nije održivo" te da je sam Tramp stvorio velik dio publiciteta oko svojih pravnih problema, uključujući i kroz "neumoljive medijske objave" u kojima se napadaju ljudi koje je za njih okrivio, piše AP.

"Situacija u kojoj se optuženi sada nalazi nije mu nova i (za nju je) barem djelomično kriv", napisao je Merčhan.

Tužitelji su tvrdili da publicitet vjerojatno neće pasti i da bi bilo "perverzno" nagraditi Trampa odgađanjem na temelju medijske pažnje koju je privukao, kao i da će temeljitim ispitivanjem potencijalnih porotnika vjerojatno pronaći dovoljno onih koji bi mogli pošteno odlučiti u slučaju.

Tramp je republikanski predsjednički kandidat u očekivanom izbornom revanšu 5. novembra protiv sadašnjeg demokratskog predsjednika Džoa Bajdena, koji ga je pobijedio 2020.

Stiven Čeung, portparol Trampove kampanje, rekao je u e-poruci da će se "predsjednik Tramp i njegov pravni tim nastaviti boriti protiv ovog suđenja i svih drugih potjera na vještice".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније