Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

09. 04. 2024. 18:52 >> 18:54
Čitaj mi:

PREPISKA SA MREŽE X

Mask: Problem je što Amerika ne želi da okonča sukob u Ukrajini

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask smatra da je realan problem to što u Sjedinjene Države čak i ne razmatraju varijante za okončanje sukoba u Ukrajini, prateći ideju o „vječitom ratu”.

„To je realan problem, to što nikada nije čak ni određen konačni cilj, prosto vječiti rat”, napisao je Mask na društvenoj mreži „Iks” odgovarajući na objavu korisnika o nastupu lidera demokratske većine u Senatu SAD Čaka Šumera u vezi s pomoći Ukrajini.

Korisnik je komentarisao izjavu Šumera koji je rekao da su SAD zbog zadržavanja pomoći u Kongresu „paralizovane” za dalja dejstva u vezi Ukrajinom, i dodao da političar nije mogao da objasni kako će izgledati put ka zamišljenoj pobjedi Kijeva.

Predstavnički dom i Senat SAD počeli su ove sedmice da rade nakon pauze. Kongres, kako se očekuje, treba da razmatra pomoć Ukrajini i nastavljanje procedure impičmenta ministra unutrašnje bezbjednosti Alehandra Majorkasa, zabranu rada društvene mreže „Tik-tok” i druge inicijative.

Američka administracija je u decembru prošle godine iscrpela mogućnosti za dostavljanje naoružanja Ukrajini, a ove godine je predat samo jedan paket pomoći od 300 miliona dolara. Bijela kuća je Kongresu SAD uputila zahtev za odobravanje 60 milijardi dolara za pomoć Ukrajini, prenosi Sputnjik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније