Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 03. 2013. 17:16 >> 17:08

LA VALETA

Laburisti pobjednici izbora na Malti

Malteška Laburistička stranka pobijedila je na opštim izborima i vratila se na vlast nakon 15 godina u opoziciji. Pobjeda laburista lični je trijumf njihovog čelnika Jozefa Muskata (39), koji je na čelo stranke došao prije pet godina, modernizovao je i približio centru.

Pol Borg Olivie, sekretar vladajuće nacionalističke stranke, rekao je da je premijer Lorens Gonzi priznao izborni poraz.

Muskat je bio poslanik u Evropskom parlamentu prije nego što je postao predsjednik laburista 2008. godine. Ta stranka je posljednji put vodila vladu između 1996. i 1998.

Glavno Muskatovo predizborno obećanje bilo je smanjenje cijene električne energije, jedne od najviših na svijetu, za 25%.

Sa 400.000 stanovnika, Malta je jedna od najmanjih i najuspješnijih ekonomija eurozone. Zahvaljujući snažnom turizmu i finansijskom sektoru, ta ostrvska država ima srazmjerno malu stopu nezaposlenosti, umjeren ekonomski rast i nizak državni dug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније