Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

30. 01. 2013. 12:52   >>  12:53

SAD

Izbjegla smrtnu kaznu u posljednjem trenutku

Prva žena koja je osuđena na smrtnu kaznu u SAD od 2010. godine, izjegla je izvršenje kazne koje je trebalo da se dogodi u 18 sati po lokalnom vremenu.Sudija u Teksasu dozvolio je u poslednjem trenutku odlaganje pogubljenja Kimberli Mekarti koja je osuđena za ubistvo komšinice.

 

Okružni sudija Lari Mičel odložio je izvršenje kazne do 3. aprila pošto su njeni advokati tražili vrijeme da ulože žalbu po osnovu rasne diskriminacije.

Mekarti je, kako piše u presudi, kod komšinice ušla da pozajmi šećer, a potom je udarila svijećnjakom u lice, ubola pet puta nožem i odsjekla joj prst kako bi uzela dijamantski prsten.

Mekarti je čekala na izvršenje 14. Godina, a Ustavni sud odbacio je njenu prethodnu žalbu.

Mekarti (51) je crnkinja, a njena žrtva 70-godišnja profesorka u penziji Doroti But je bila bjelkinja. Uprkos tome što su 22,5 odsto stanovnika u njenom okrugu crnci, samo jedan porotnik nije bio bijelac, dok je tužilaštvo odbacilo još tri porotnika koji nisu bili bijelci, navode advokati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније