Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ Beta ]

12. 12. 2023. 16:03 >> 16:03
Čitaj mi:

NAKON KRITIKA

Zara obrisala fotografije nakon kritika da aludiraju na stradanja u Gazi

Robna marka Zara saopštila je danas da "žali zbog nesporazuma" nakon oštrih kritika na društvenim mrežama da njihova reklamna kampanja "The Jacket" (Jakna) aludira na rat u Gazi.

Propalestinski aktivisti su pozivali na bojkot tog brenda, uz komentare da lutke sa reklame prekrivene bijelom plahtom i skulpture bez udova aludiraju na leševe u Gazi.

Korisnici društvenih mreža takođe su komentarisali da polomljeni beton aludira na porušene objekte u Gazi, a na jednoj fotografiji su primijetili dio kamena koji je u obliku teritorije Palestine.

Zara je na Instagramu navela da su fotografije obrisane, te da je kampanja zamišljena u junu, a fotografisana u septembru, prije početka rata 7. oktobra.

Dodali su da skulpture predstavljaju nedovršene radove u vajarskom ateljeu, sa ciljem da predstavi zanatsku proizvodnju odjeće u umetničkom kontekstu.

"Nažalost, neki kupci su se osjetili uvrijeđenima zbog ovih fotografija, koje su sada uklonjene, i u njima vidjeli nešto što je daleko od onoga što je bila zamisao kada su nastale", navela je Zara.

Zara, dodali su, žali zbog nesporazuma i ponavlja "duboko poštovanje prema svima".

Kampanja za bojkot Zare bila je u trendingu na mreži Iks.

Zara je prvi veliki zapadni brend koji je preduzeo tako drastičan korak nakon kritika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније