Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ BETA ]

23. 11. 2023. 08:56 >> 09:04
1

SKANDAL SA VOĐOM GANSA

Manekenka Šila Kenedi tužila za Eksla Rouza silovanje iz 1989. godine

Vođu američke rok grupe Gans en rouzis (Guns N' Roses) Eksla Rouza, čije je pravo ime Vilijam Brus Rouz, tužila je za seksualno napastvovanje američka manekenka Šila Kenedi, a navodni napad se desilo 1989. godine, pokazuje sudski dokument u koji je uvid imao AFP.

Građansku tužbu protiv Rouza koja je podnijeta pred sudom u Njujorku, prvi je otkrio američki magazin Roling Stoun.

Rouz se tužbom tereti za "seksualni napad" i "nasilje" nad gospođom Kenedi, manekenkom i glumicom rođenom 1962. godine.

Seksualni napad, kako se navodi, navodno se dogodio 1989. godine u hotelskoj sobi u Njujorku, nakon što su se Rouz i Kenedi sastali u noćnom klubu.

Kenedi je bila jedna od zvezda američkog erotskog časopisa Penthaus, i za njega je pozirala 1983. godine.

Tužbom se tvrdi da je "Kenedi bila na Rouzovoj meti 1989. godine kada je on bio na vrhuncu komercijalnog uspjeha" sa hard rok grupom Gans en rouzis.

Rouz je, tvrdi se, "koristio slavu, status i moć kao slavna ličnost i umjetnik u muzičkoj industriji kako bi manipulisao, kontrolisa i seksualno i nasilno napadao Kenedijevu", navodi se u tužbi

Njome se tvrdi da je "kao rezultat Rouzovog seksualnog napada, Kenedi pretrpela štetu koja je emocionalna, fizička, finansijska i psihička".

Događaji su se odigrali u hotelskoj sobi nakon sastanka i početne "konsenzualne razmene", piše u tužbi.

Osnovani 1984. godine, Gans en rouzis su jedan od najpopularnijih bendova u istoriji roka.

Uvrščeni su u Rokenrol kuću slavnih 2012. godine.

Njegovi originalni članovi Eksl Rouz, Sol "Sleš" Hadson i Majkl "Daf" Mek Kagan i dalje sviraju zajedno.

Bend se proslavio sa albumom "Appetite For Destruction" iz 1987. godine, i potom albumima "Use Your Illusion I" i "Use Your Illusion II" iz 1991. godine.

Večeras su američka hip-hop zvezda Šon Kombs, poznatiji kao Paf Dedi i njegova bivša partnerka Kazandra Ventura, zvana Kesi, postigli "prijateljski" sporazum dan nakon što je ona podnijela građansku tužbu protiv njega zbog silovanja i nasilja u periodu od 2005. i 2018. godine.

Ove građanske parnice omogućene su zahvaljujući zakonu države Njujork koji je od novembra 2022. godine, ali samo na godinu dana, dozvolio žrtvama seksualnog nasilja da podnesu građansku tužbu za propisana krivična dela ili deliktna djela.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније