Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ N1 ]

05. 11. 2023. 08:34 >> 08:35

ZATVOREN AERODROM U HAMBURGU

Otac drži dijete kao taoca, neuspješni pregovori policije sa otmičarem

Nepoznati muškarac, za kojeg se vjeruje da je naoružan, probio je zaštitnu barijeru na aerodromu u Hamburgu u Njemačkoj i krenuo u pravcu piste.

U automobilu je otac sa djetetom (4). Prethodno je bilo riječi o dvoje djece koje je muškarac držao kao taoca. Njemački Bild piše da je riječ o turskom državljaninu koji za taoca drži četvorogodišnju kćerku. Navodno želi sa njom da ode u Tursku. Na aerodrom u Hamburgu stigao je u Audiju bez registarskih oznaka, piše Bild. Policija s njim pregovara cjielu noć, ali zasad neuspješno.

U 20:12 sati na hamburškom aerodromu Helmut Šmit viđen je naoružan muškarac. Prema saznanjima BILD-a, nepoznata osoba vozila se ispred Terminala 1 u audiju bez registarskih oznaka. Prvo je pojurio, ali je nekoliko minuta kasnije automobil probio bezbjednosnubarijeru na sjevernoj kapiji i krenuo ka avionima. Audi je sada na platformi u zoni terminala poslovne avijacije.

Kako saznaje BILD, Audi je parkirao direktno ispod aviona. Navodi se da je muškarac podmetnuo nekoliko požara na području aerodroma. Međutim, to nije sve. Kako se navodi, izbacio je dvije zapaljene flaše iz automobila, „neku vrstu molotovljevih koktela”, rekao je Tomas Gerbert, portparol savezne policije.

Vatrogasci su zbog bezbjednosti poprskali avion vodom, prenosi Bild.

Prema informacijama BILD-a, muškarac drži dijete zarobljeno u svom automobilu. Neposredno prije nego što su naoružanog čovjeka primijetile snage bezbjednosti na aerodromu, njegova supruga je alarmirala policiju i u hitnom pozivu upozorila policajce da njen muž juri na aerodrom – sa djetetom.

Policija kaže da je sada u kontaktu sa napadačem. Gerbert u početku nije mogao da kaže kako će se komunikacija odvijati.

Prema informacijama BILD-a, muškarac je nekoliko puta pucao iz svog Audija. Nije bilo štete, a vatrogasna služba aerodroma je takođe uspjela da ugasi boce napunjene gorivom.

Portparolka aerodroma je rekla za BILD: „Zbog policijske operacije, letovi na aerodromu u Hamburgu su obustavljeni od 20:24 i više se neće nastaviti danas. Pogođeno je 27 kretanja letova (6 polazaka i 21 slijetanje) sa oko 3.200 putnika. Trenutno nije moguće predvidjeti kada će operacije moći da se nastave. Putovanje do aerodroma takođe trenutno nije moguće.”

U vazduhu su i policijski helikopteri. Naoružana policija je ispratila ljude sa terminala 1 i 2 na sigurno.

Svaki pristup terminalima je blokiran, uz veliko prisustvo policije na licu mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније