Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Beta ]

31. 10. 2023. 07:11 >> 07:29

OCJENA

Bijela kuća: Prekid vatre Izraela protiv Hamasa nije pravi odgovor

Bijela kuća je ocijenila da prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa "u ovom trenutku nije pravi odgovor“ i ocijenio da bi palestinska islamistička grupa "bila jedina koja bi od toga imala koristi".

Američka izvršna vlast se, s druge strane, zalaže za "privremene i lokalizovane humanitarne pauze kako bi se omogućilo da (humanitarna) pomoć stigne do određenih specifičnih populacija, a možda čak i da se pomogne u evakuaciji ljudi koji žele da napuste" enklavu Gaze sa južne strane, dodao je Džon Kirbi, portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće.

Izrael je krenuo u kopnenu ofanzivu na Gazu, koju je neprestano tukao iz vazduha i artljerijski otkako je Hamas 7. oktobra iznenada napao jevrejsku državu raketama i kopneno.

U napadu Hamasa poginulo je oko 1.400 Izarelaca i preko 220 ih je uzeto za taoce, a u izraelskom odgovoru, u napadu na gazu, poginulo je preko 8.000 Palestinaca, među kojima je i veliki broj djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније