Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ RSE ]

28. 10. 2023. 10:06 >> 10:06

OKONČANA ISTRAGA

Osumnjičeni za masovno ubistvo u Mejnu u SAD pronađen mrtav

Osumnjičeni za ubistvo 18 ljudi i ranjavanje 13 u američkoj državi Mejn Robert Kard pronađen je mrtav, 48 sati nakon što je otvorio vatru u jednom baru i kuglani u gradu Luiston, potvrđeno je na konferenciji za novinare.

Guvernerka Mejna Dženet Mils je potvrdila da je tijelo Karda pronađeno blizu grada Lisbona, prenosi Glas Amerike (VOA).

"Duga potraga se završila, policija će nastaviti istragu kako bi se utvrdila istina o tome šta se dogodilo", rekla je Mils i dodala da "stanovnici Mejna mogu da odahnu i da je o svemu obavijestila predsjednika SAD Džoa Bajdena i članove Kongresa".

Šef policije Luistona Dejv Sanpijer je potvrdio da je Kard mrtav i rekao da je to "najbolja vijest kojoj se zajednica nadala".

Zvaničnici nisu želeli da govore o detaljima kako je Kard preminuo, niti kako se potraga za njim odvijala, jer su "željeli da prvo razgovaraju sa porodicama žrtava, ali i porodicom osumnjičenog koja je dobro sarađivala sa nadležnima".

"Večeras [27. oktobra] oko 19 sati i 45 minuta smo pronašli tijelo gospodina Karda, neću da kažem tačnu adresu, ali je u okolini Lisbona. Imaćemo više informacija u narednom periodu, istraga je u toku. Prijetnja više ne postoji", rekao je iz Sekretarijata za javnu bezbjednost Mejna, Majk Sošek.

Agencija AP je ranije prenijela da je Robert Kard, za kojim su tragale stotine policajaca, izvršio samoubistvo.

Kardovo tijelo pronađeno je u šumi blizu grada Lisabona, desetak kilometara udaljenog od mjesta napada, prenio je CNN takođe se pozivajući na izvore iz policije.

Državni patolog objavio je u petak da su sve žrtve identifikovane - među njima je 16 muškaraca i dvije žene. Najstarija žrtva ima 76 godina, a najmlađa 14. Sedam žrtava ubijeno je u kuglani, a osam u obližnjem baru. Troje je preminulo na putu ka bolnici.

Mediji su ranije objavili imena nekih od žrtava, dok nadležni to nisu još uradili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније