Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

18. 10. 2023. 06:34 >> 06:37

NAPAD PROTIV DRŽAVE

Islamska država preuzela odgovornost za ubistvo dvojice Šveđana u Briselu

Grupa Islamska država preuzela je odgovornost za oružani napad u ponedjeljak u Briselu u kojem su ubijena dvojica Šveđanja navodeći da je napad bio uperen na Švedsku zbog njene pripadnosti međunarodnoj koaliciji koja se bori protiv ekstremista.

Objašnjeno je da je "napad izveden u kontekstu operacija koje vodi Islamska država protiv državljana zemalja te koalicije".

"Borac Islamske države je izveo napad protiv švedskih državljana", navela je Islamska država u saopštenju objavljenom preko Amak-a, glasila te organizacije.

Dvojica švedskih državljana ubijena su u ponedjeljak uveče u Briselu u napadu iz vatrenog oružja u blizini centra grada uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Belgije i Švedske.

Osumnjičeni napadač je poginuo tokom jutrošnje policijske akcije kada je nađen poslije potrage koja je trajala više od 12 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније