Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ RTS ]

14. 10. 2023. 14:36 >> 14:36
2

FRANCUSKA

Luvr evakuisan zbog straha od napada

Muzej Luvr u Parizu zatvoren je u podne iz bezbjednosnih razloga. Francuska je u stanju pripravnosti dan nakon napada islamista u Arasu.

Čuveni pariski muzej evakuisan je danas u podne i ostaće zatvoren do kraja dana zbog straha od napada, prenosi francuski Figaro.

"Luvr je primio pisanu poruku u kojoj se upozorava na rizik za muzej i njegove posjetioce. Odlučili smo da ga evakuišemo i zatvorimo na dan, dok obavimo neophodne provjere", rekao je portparol muzeja na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je juče da je Francuska podigla bezbjednosnu uzbunu na najviši nivo, jer "bez sumnje" postoji veza između napada nožem u Arasu i situacije na Bliskom istoku između Izraela i Hamasa.

Mediji su ranije javili da je napadač, koji je u srednjoj školi u gradu Aras ubio jednu i ranio nekoliko osoba, vikao "Alahu akbar" prije incidenta, ali policija to još nije potvrdila. Kako je navela policija, napadač je čečenskog porijekla i nalazio se u policijskoj evidenciji.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron napad je ocijenio kao čin varvarskog islamističkog terorizma, i dodao da je tokom dana osujećen sličan napad u još jednoj školi u Francuskoj.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније