Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2013. 09:24 >> 09:17

PRIHVAĆENO

Džon Brenan biće novi šef CIA

Komitet za spoljne poslove američkog Senata prihvatio je izbor predsjednika Baraka Obame da novi šef CIA bude Džon Brenan.

Odluka je donijeta sa 12 prema tri glasa, i sada se glasanje seli u Senat.

Republikanci su prijetili da će odložiti glasanje dok Bijela kuća ne pošalje u Kongres povjerljiva dokumenta koja se tiču napada na konzulat SAD u Bengaziju, kada je ubijen ambasador Kris Stivens i još trojica službenika ambasade.

Brenan je radio 25 godina u CIA, prije nego što je imenovan za glavnog Obaminog savjetnika za pitanja kontraterorizma i državne bezbjednosti.

Prethodni direktor CIA Dejvid Petreus podnio je ostavku ljetos, nakon otkrivanja vanbračne afere koju je imao sa jednom novinarkom.

Od tada je, kao vršilac dužnosti, CIA vodio jedan od njegovih zamjenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније