Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 01. 2013. 17:07 >> 17:07

Pomoć Francuskoj

Britanija šalje trupe u Mali

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je francuskom predsjedniku Olandu da je spreman da pruži vojnu pomoć Francuskoj.

Velika Britanija je spremna da pomogne Francuskoj, u vojnim operacijama protiv islamskih ekstremista u Maliju.

Britanski premijer Dejvid Kameron je u nedjelju uveče rekao francuskom predsjedniku Fransoau Olandu da je spreman da pruži vojnu pomoć Francuskoj, ali bez učestvovanja britanskih trupa u borbama.

Kameronov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Kim Daroh juče je u Parizu razgovarao o raspoređivanju trupa. Pretpostavlja se da bi Velika Britanija mogla da pošalje oko 200 vojnika.

Oland je početkom janaura odobrio vazdušne napade u Maliju kako bi se tamošnjoj vojsci pomoglo u borbama s islamistima na sjeveru zemlje, pošto su oni krenuli u ofanzivu ka jugu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније