Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 03. 2014. 12:31   >>  12:31 1

IDUĆE GODINE

Glas Amerike ukida balkanske servise

Agencija Vlade SAD koja nadgleda Glas Amerike (VOA) objavila je detalje predloga budžeta za 2015., koji predviđa ukidanje balkanskih servisa.

 

Umjesto balkanskih servisa, novac će se iskoristiti za azijsko i afričko područje.

Kako je objavljeno na sajtu VOA, predloženo je ukidanje srpskog, albanskog, bosansko-hercegovačkog i makedonskog servisa.

U azerbejdžanskom, gruzijskom, persijskom i uzbekistanskom servisu bi došlo do određenih smanjenja, kao i u programu koji se emituje za Kubu. Takođe bi bila zatvorena dopisništva Glasa Amerike u Jerusalimu i Hjustonu.

Dejv Elison, vršilac dužnosti predsjednika sindikata koji zastupa mnoge zaposlene u Glasu Amerike, ocijenio je da ukidanje servisa predstavlja odstupanje od istorijske misije koja je započela 1942. godine.

Odbor guvernera zatražio je od Kongresa 721 milion dolara, što je smanjenje u odnosu na bužet za tekuću fiskalnu godinu koji iznosi 731 milion. Zvaničnici agencije saopštili su da je njihov cilj da privuku novu generaciju gledalaca i slušalaca, upotrebom medija koji se sve više koriste širom svijeta.

Tako je planirano da se u Kini poveća upotreba društvenih medija i programa kako bi se zaobišla cenzura na internetu. Budžetom je planirano i da se otvori novi satelitiski televizijski kanal i prošire programi za učenje engleskog jezika, navodi VOA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније