Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 03. 2013. 12:26   >>  12:19

ŠOKANTNO OTKRIĆE

Nacističkih logora i geta bilo puno više

Istraživači u američkom Memorijalnom muzeju holokausta su dokumentovali sve nacističke koncentracijske logore, geta, mjesta na kojima se odvijao robovski rad, kao i fabrike smrti koje su postojale širom Evrope.

Kad su započeli projekat, tim je vjerovao da će pronaći oko 7.000 kampova i geta. Bili su šokirani kad su otkrili 42.500 kampova širom okupirane Evrope. Istraživači smatraju da je oko 20 miliona ljudi umrlo ili su bili zatvoreni u ovim logorima.

Brojka uključuje 30.000 kampova sa robovskom radnom snagom, kao i 980 koncentracijskih logora. Među mjestima nasilja nad Jevrejima su bili i centri u kojima su trudne žene bile prisiljavane na abortuse ili su njihova djeca ubijana nedugo nakon rođenja.

Varšavski geto je identifikovan kao najveća od lokacija obuhvaćenih ovim istraživanjem, jer je u jednom trenutku tamo bilo smješteno oko pola miliona ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније