Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 03. 2013. 08:04 >> 07:57

VATIKAN

Danas okupljanje kardinala

Otac Federiko Lombardi, šef pres službe Vatikana, kaže da sjutra ne treba očekivati odluku o izboru novog pape.

Kardinali koji učestvuju u izboru naslednika Benedikta XVI na čelu Svete stolice započeće sjutra ujutru u devet i 30 časova prvi sastanak, a novo okupljanje imaju u pet sati popodne.

Prema rečima Lombardija, nije izvjesno ni da će tokom ta dva skupa kardinala doneti odluku o početku konklave, izbora novog pape.

Zanimljivo je da su se u Rimu, odmah nakon završetka parlamentarnih izbora u Italiji, pojavili lažni predizborni plakati koji pozivaju kardinale da za novog papu izglasaju Pitera Kodva Apiju Turksona, kardinala iz Gane.

Ovaj crni katolički velikodostojnik blizak je prijatelj Kofija Anana, bivšeg generalnog sekretara UN.

U skladu s tradicijom od 1939. Vatikanska pošta je izdala seriju od četiri marke koje će se koristiti tokom perioda „prazne stolice“ . Očekuje se da marke, koje će biti u opticaju do izbora novog pape postanu veoma tražene među kolekcionarima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније