Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 03. 2013. 21:45 >> 21:43

O ČEMU SE RADI?

VIDEO: Zašto se širi rupa na Floridi?

Inženjeri su danas pažljivo radili u pokušaju da saznaju više o rupi u zemlji, koja se polako širi, i koja je progutala jednog čovjeka u njegovoj spavaćoj sobi u kući na Floridi.

Čovjek koji je nestao u rupi, Džef Buš (37), bio je u četvrtak uveče u svoj spavaćoj sobi kada se rupa otvorila.

Propao je i on i sve ostalo što je bilo u sobi. Inženjeri vjeruju i da će cijela kuća u jedom trenutku propasti u zemlju. 

U kući je u to vrijeme bilo još pet ljudi, ali su oni uspeli da pobjegnu nepovrijeđeni.

Džefov brat skočio je u rupu u pokušaju da pomogne, ali se i on jedva spasio, pošto ga je izvukao šerifov zamenik.

Džef Buš još nije pronađen. 

Inženjeri su počeli da rade testove u sedam sati ujutro po lokalnom vremenu.

Ekipe sa opremom smjestile su se u kući pored, jednoj od dvije koje su evakuisane. Oko 10 sati zvaničnici su naredili da se udalje novinarske ekipe, kako bi stručnjaci mogli da nastave testiranje kuće preko puta one u kojoj se incident dogodio. 

Nije jasno kolika je rupa, niti da li vodi do nekih pećina. 

Stručnjaci kažu da je zemljište u tom delu Floride slično švajcarskom siru, sa površinom koja lako može da utone. 

Prethodni dan inženjeri su proveli u dvorištu kuće, uzimali uzorke zemlje i sprovodili razne testove, iako su priznali da je okolina mesta u kome je poginuo Buš izuzetno opasna. U samu kuću niko nije smio da uđe. 

"Ovo nije tipična rupa, ovo je ponor. Iz tog razloga, moramo biti veoma pažljivi", kazao je jedan lokalni zvaničnik, dodajući da ne žele da ugroze više ni jedan život. 

Porodica želi da inženjeri što prije uđu u rupu i pronađu Džefa Buša, koji nije zvanično proglašen mrtvim. 

Stavaranje rupa u zemlji je česta pojava na Floridi, pa zakon u toj američkoj državi zahtijeva da kuće budu osigurane i za slučaj takvog događaja. 

Iako su neki automobili, kuće i druge zgrade i ranije propadale u iznenadno otvorene ponore, veoma je rijetko da neko strada u tim nesrećama.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније