Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 03. 2013. 23:15 >> 23:09

SMANJITI SMRTNOST

Norveški ministar za legalizaciju inhaliranja heroina

Norveški ministar zdravlja Jonas Gahr Store predložio je da inhalacija heroina više ne bude tretirana kao krivično djelo u toj zemlji, kako bi zavisnici prešli sa intravenoznog na taj vid konzumiranja droge.

Store je sugerisao da sve opštine treba da obezbijede sobe za inhaliranje, gdje će zavisnici moći legalno da konzumiraju heroin.

Na ovaj način, norveški ministar želi da smanji stopu smrtnosti zavisnika od predoziranja.

„Broj smrtnih slučajeva izazvanih konzumiranjem opijata je prevelika, što diskredituje Norvešku“, rekao je Store, koji dodaje da ne podržava konzumiranje heroina na neki drugi način.

Norveška je visoko na listi evropskih zemalja kada je u pitanju broj zavisnika od te droge. Prema procjeni norveškog Instituta za istraživanje alkohola i droga, u toj državi živi deset hiljada zavisnika od droga, a u 2011. zabilježeno je  262 slučaja predoziranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније