Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 03. 2013. 22:33 >> 22:28
1

KREDITNO SPOSOBAN

Direktor Koka-kole lani zaradio preko 20 miliona

Primanja predsjednika i izvršnog direktora Koka-kole Muhtara Kenta za prošlu godinu iznosila su 21,6 miliona dolara, što je zbir plate, povlastica i bonusa.

Kent ima mjesečnu platu od 1,6 miliona dolara, koja je 2012. povećana za 15 odsto. Na konto isplata po akcijama dobio je, kao i prethodne godine, 13,1 milion dolara, dok je kao stimulaciju za uspješan rad firme dobio još šest.

Skoro milion dolara dobio je kroz korišćenje kompanijskog aviona i automobila sa vozačem i kroz doprinose za pezioni fond.

Kentova primanja u 2011. bila su nešto manja nego u prošloj godini, a iznosila su 21,2 miliona dolara.

Koka-kola je saopštila da je prošle godine povećala profit za pet odsto, na 9,02 milijarde dolara, a prodaju u svijetu za četiri odsto.

Šestedestogodišnji Kent je Amerikanac turskog porijekla koji u Koka-koli radi od 1978., a na čelo te kompanije došao je 2008., nakon čega je iznio plan za dupliranje njenog profita do 2020., prije svega u Kini, Indiji i drugim zemljama gdje jača srednja klasa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније