Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 01. 2013. 17:11   >>  17:21

BUGARSKA

Neuspješan referendum o nuklearki

Jučerašnji referendum o izgradnji nove nuklearne centrale u Bugarskoj proglašen je neuspješnim zbog nedovoljne izlaznosti građana koja je iznosila svega 20 odsto, prenijela je agencija Anadolija.

„Referendum ne može biti priznat zbog malog interesa i izlaznosti građana. Uzalud smo potrošili novac. Mi smo i očekivali nešto slično. Bio je ovo uzaludan trud", kazao je premijer Bugarske Bojko Borisov.

Građani Bugarske odgovarali su na referendumsko pitanje „da li da izgradnjom nove nuklearne centrale razvijemo naš nuklearni sektor", a povodom namjere gradnje nuklearne centrale u Belenu.

Centralna izborna komisija ove zemlje bi u naredna tri dana trebala objaviti zvanične rezultate referenduma, za koji se već tvrdi da je ništavan zbog nedovoljnog odziva građana.

Referendum je 'izvojevala' socijalistička opozicija Bugarske, a da bi bio proglašen validnim izlaznost je morala biti jednaka ili veća od izlaznosti na prethodnim parlamentarnim izborima 2009. godine kada je glasalo 4,3 miliona birača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније