Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 03. 2013. 18:47 >> 18:42

SLIJEDE REZOVI

Nema dogovora o budžetu SAD-a

Demokrate i rebublikanci nijesu postigli dogovor i izbjegavanju automatskog smanjenja američkog budžeta tako da na snagu stupa skraćenje od 85 milijardi dolara, saopštio je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.

Obama je kazao da će, zbog protivljenja republikanaca, građani i ekonomija trpjeti velike posljedice.

„Teret smanjenja budžetskog deficita pašće na srednju klasu, umjesto na sloj bogatih Amerikanaca“, ocijenio je američki predsjednik.

Senat SAD-a  je u četvrtak odbio prijedloge zakona demokrata i republikanaca o prevazilaženju ove situacije.

Oštre mjere štednje su osmišljene prije dvije godine kao sredstvo koje je trebalo da primora političare lijeve i desne orijentacije da zajedno vode računa o državnim finansijama.

Budžetski rezovi ravnomjerno su podijeljeni na vojne i unutrašnje civilne programe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније