Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Si En En ]

28. 11. 2022. 13:15 >> 13:19

NOVI SISTEM

Kineska kompanija negira da prijeti sigurnosti UK

Vodeća kompanija za nadgledanje, Hikvision, negirala je da postavlja prijetnju nacionalnoj bezbjednosti u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) nakon što je britanska vlada zabranila upotrebu sistema fotoaparata na "osjetljivim" veb lokacijama.

Ograničenja, najavljena u četvrtak, spriječiće vlasti da instaliraju tehnologiju koju proizvode kompanije koje podliježu kineskom nacionalnom obavještajnom aktu, prema kojem je kineskim građanima i organizacijama kao obaveza nametnuto da sarađuju sa obavještajnim i bezbjednosnim službama u zemlji.

U izjavi dostavljenoj Si En En u petak,  Hikvision tvrdi da je netačno da su prijetnja nacionalnoj bezbjednosti".

Kompanija je saopštila da se nada da će se hitno angažovati sa zvaničnicima u Velikoj Britaniji "da razumiju odluku i prethodno su razgovarali sa Vladom Velike Britanije da riješe ono što je to vidio kao nesporazum o svom poslu.

"Hikvision ne može pristupiti video podacima o krajnjim korisnicima i ne može prenijeti podatke krajnjih korisnika trećim licima. Mi ne upravljamo bazama podataka krajnjih korisnika", navodi se u izjavi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније