Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Mina ]

26. 10. 2022. 10:22 >> 10:24

ŠERMAN PORUČILA

SAD će upotrijebiti sva sredstva da zaštiti saveznike

Sjedinjene Američke Države (SAD) upotrijebiće sav svoj oružani potencijal, uključujući konvencionalne i nuklearne rakete, kako bi zaštitile svoje saveznike Južnu Koreju i Japan, saopštila je zamjenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman.

Šerman je, na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tokiju sa predstavnicima Japana i Južne Koreje, ukazala da su učestala ispaljivanja balističkih projektila posljednjih provokacije Sjeverne Koreje.

„Pozivamo Sjevernu Koreju da se uzdrži od daljih provokacija“, rekla je Šerman, nazvavši akcije Pjongjanga „nepromišljenim i duboko destabilizujućim za region", prenio je Rojters.

Prvi zamjenik ministra spoljnih poslova Južne Koreje Čo Hjun Dong je rekao da su se predstavnici tri zemlje složili da će biti potrebne nove akcije ako Sjeverna Koreja nastavi sa nuklearnim testom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније