Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 12. 2013. 18:17   >>  18:17

BOJKOTUJU OLIMPIJADU

Fabijus: Ni Oland ne ide u Soči

Ni predsjednik Francuske Fransoa Oland neće prisustvovati Zimskim olimpijskim igrama 2014. u Sočiju, izjavio je francuski šef diplomatije Loran Fabijus.

 

 

U Francuskoj je odluka da se zimska Olimpijada sljedeće godine održi u Rusiji naišla na kritiku zbog zabrinutosti u vezi poštovanja ljudskih prava u toj zemlji, kao i zakona protiv "homoseksualne propagande", usvojenog u junu, za koji kritičari tvrde da diskriminiše homoseksualce, prenio je Rojters.

Na pitanje novinara radio stanice "Europe 1" da li on i Oland namjeravaju da prisustvuju Olimpijadi u Sočiju, Fabijus je odgovorio: "Nemamo takve planove. Najviši francuski zvaničnici ne planiraju da idu tamo." 

Kancelarija Njemačkog predsjednika Joahima Gauka prošle nedjelje je saopštila da on neće prisustvovati Olimpijadi u Sočiju, a komesar njemačke vlade za ljudska prava je Gaukovu odluku pozdravio kao "divan gest".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније