Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

26. 01. 2022. 21:54 >> 21:58
1

MOSKVA

Ambasador SAD-a predao odgovor na ruske zahtjeve

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je večeras da je od američkog ambasadora u Moskvi dobilo odgovor Vašingtona na ruske zahtjeve o povlačenju NATO-a u istočnoj Evropi, u kontekstu ukrajinske krize.

Američki ambasador Džon Salivan "predao je pisani odgovor američke administracije na nacrt bilateralnog sporazuma o bezbjednosnim garancijama koji je ranije predstavila ruska strana", navodi se u saopštenju i dodaje da je odgovor primio zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

Drugi detalji američkog odgovora na ruske zahtjeve nijesu saopšteni.

Za Vašington je perspektiva ruskog vojnog upada u Ukrajinu sve vjerovatnija jer je nedjeljama nekoliko desetina hiljada vojnika raspoređeno na ukrajinskoj granici.

Iako Moskva negira bilo kakav takav projekat, Kremlj insistira na pisanim garancijama za svoju bezbjednost, uključujući obećanje da Kijev neće ući u NATO.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније